(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada globallashuv jarayonining zamonaviy tillarda professional leksikaning shakllanishi va rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Xalqaro hamkorlikning kuchayishi, ilmiy-texnologik taraqqiyot va madaniyatlararo muloqotning kengayishi natijasida professional so‘z boyligi jadal ravishda boyib, yangilanib bormoqda. Tadqiqotda ta’lim, iqtisodiyot, axborot texnologiyalari, tibbiyot va biznes kabi sohalarda terminlarning o‘zlashuvi, internatsionallashuvi va standartlashuvi masalalari yoritilgan.Maqolada ingliz tilining global aloqa tili sifatidagi roli hamda uning milliy professional leksikaga ta’siri alohida o‘rganiladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida xorijiy terminlarning moslashuvi, ma’no o‘zgarishi va til birliklarining qorishuvi kabi jarayonlarga e’tibor qaratiladi. Tadqiqot globallashuvning ijobiy jihatlari bilan bir qatorda, milliy tilning o‘ziga xosligini saqlab qolish bilan bog‘liq muammolarni ham ko‘rsatib beradi.Mazkur maqola natijalari tilshunoslar, o‘qituvchilar, tarjimonlar hamda professional til bilan shug’ullanuvchi mutaxassislar uchun muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.