(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Raqamli iqtisodiyot zamonaviy global biznesning muhim komponentiga aylangan va korxonalarda samarali menejmentni ta’minlashda yangi imkoniyatlarni yaratmoqda. Elektron biznes (e-business) tushunchasi esa raqamli platformalar orqali korxona faoliyatini tashkil etish va optimallashtirish jarayonini anglatadi. Ushbu maqola elektron biznes va raqamli iqtisodiyotning o‘zaro bog‘liqligini chuqur tahlil qiladi, menejment strategiyalari va innovatsion yondashuvlar nuqtai nazaridan korxona samaradorligini oshirish imkoniyatlarini o‘rganadi. Tadqiqotning maqsadi – elektron biznesni joriy etish orqali raqamli iqtisodiyot sharoitida samarali menejment strategiyalarini ishlab chiqish va amaliy tavsiyalar berish. Maqola metodologiyasida sifatli va miqdoriy tahlillar, solishtirma tahlil va case-study usullari qo‘llanilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, elektron biznesni samarali tatbiq etish korxona resurslarini optimallashtirish, xarajatlarni kamaytirish, innovatsion mahsulot va xizmatlar yaratish orqali raqobatbardoshlikni oshirishga imkon beradi. Ushbu maqola ilmiy va amaliy jihatdan korxona menejmenti, iqtisodiyot va IT sohalarida faoliyat yurituvchi mutaxassislar uchun qimmatli manba bo‘lishi mumkin.