(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda mavjud asosiy ekologik muammolar, xususan, Aral dengizi inqirozi, suv resurslaridan samarasiz foydalanish, tuproq sho‘rlanishi, atmosfera havosining ifloslanishi hamda iqlim o‘zgarishining salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ekologik muammolarning aholi salomatligi, qishloq xo‘jaligi va barqaror rivojlanishga ta’siri yoritiladi. Maqolada muammolarni bartaraf etish bo‘yicha milliy va xalqaro darajada amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar ham ko‘rib chiqiladi.