(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida ishlab chiqarish amaliyotini tashkil etish va boshqarishning pedagogik mexanizmi tahlil qilinadi. Tadqiqotda amaliyot jarayonlarini samarali tashkil etish, talabalar faoliyatini boshqarish va nazorat qilishning pedagogik asoslari, shuningdek, amaliyot jarayonida talabalar bilim va ko‘nikmalarini shakllantirishning samarali usullari o‘rganilgan. Mazkur mexanizmda o‘quv jarayoni, amaliyot mas’ul xodimlari va talabalar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar, faoliyatning nazorat va baholash tizimi muhim o‘rin tutadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ishlab chiqarish amaliyotining pedagogik mexanizmi talabalarni nafaqat kasbiy bilim va ko‘nikmalar bilan ta’minlash, balki ularni mustaqil fikrlash va muammolarni hal qilish qobiliyati bilan rivojlantirishga xizmat qiladi.