(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tadqiqotda Python dasturlash tilida modullarni import qilish tushunchasi va uning amaliy ahamiyati o‘rganildi. Math va random kutubxonalarining dasturiy kodni soddalashtirish, murakkablikni kamaytirish hamda matematik va tasodifiy sonlar bilan ishlashdagi imkoniyatlari ilmiy asosda tahlil qilindi. Misol sifatida tasodifiy 5 ta butun son yaratish, ularning kvadrat ildizlarini hisoblash va eng katta ildizga ega sonni aniqlash vazifasi ko‘rib chiqildi. Natijalar modullarni import qilish dastur samaradorligini oshirishda va kodni qayta foydalanishga yaroqli qilishda muhimligini ko‘rsatadi.