(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Python dasturlash tilida operatorlarni qayta yuklash (operator overloading) tushunchasi, xususan __add__, __str__, va __len__ maxsus metodlari orqali qanday qo‘llanilishi va amaliy misoli — ikki o‘lchovli Vector sinfi — batafsil tahlil qilindi. Operatorlarni qayta yuklash dasturiy ta’minotni yanada ixcham, o‘qilishi oson va moslashuvchan qilishda muhim rol o‘ynashi, shuningdek, matematik va ma’lumotlar strukturalari bilan ishlashda qulaylik yaratishi ko‘rsatildi. Maqolada operatorlarni qayta yuklashning afzalliklari, ehtiyotkorlik bilan foydalanish lozimligi va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ham ko‘rib chiqildi.