(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqola mahalliy sanoat korxonalarida ISO standartlarini joriy etish jarayoniga oid batafsil tahlil natijalarini taqdim etadi, jarayonda yuzaga kelayotgan muammolarning murakkabligi, ularning kelib chiqish sabablari hamda ularni bartaraf etishning samarali mexanizmlarini aniqlab beradi. Tadqiqot doirasida ISO 9001:2015 (Sifat menejmenti tizimi), ISO 14001:2015 (Ekologik menejment tizimi) va ISO 45001:2018 (Mehnat muhofazasi va xavfsizlik menejmenti tizimi) standartlarining qo‘llanish darajalari turli sanoat tarmoqlari kesimida o‘rganildi. Analitik natijalar shuni ko‘rsatadiki, ushbu standartlarni joriy etish boshqaruv jarayonlarining shaffofligini oshiradi, mahsulot va ishlab chiqarish sifati yaxshilanadi, xavf va xavfsizlikni boshqarish darajasi kuchayadi, shuningdek eksport imkoniyatlari kengayadi. Shu bilan birga, tadqiqot mahalliy korxonalar duch kelayotgan bir qator tizimli to‘siqlarni aniqlaydi.