(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Zamonaviy sanoat korxonalarida ishlab chiqarish jarayonlarini raqamlashtirish va avtomatlashtirish raqobatbardoshlikning muhim omiliga aylanmoqda. Sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari ishlab chiqarishni optimallashtirish, real vaqt monitoringi, nosozliklarni oldindan aniqlash, energiya samaradorligini oshirish va resurslardan oqilona foydalanish imkonini yaratadi. Mazkur maqolada ishlab chiqarish jarayonlarini boshqarishda SI qo‘llanilishining asosiy yo‘nalishlari, ularning samaradorligi hamda xalqaro tajribalar asosida shakllangan amaliy yondashuvlar tahlil qilinadi.