(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
zbekiston Markaziy Osiyoda joylashgan bo‘lib, tabiiy boyliklarga boy mamlakat hisoblanadi. Ushbu boyliklar iqtisodiyotning muhim tarmoqlarini shakllantiradi. O‘zbekiston tabiiy resurslari mineral, energetik, qishloq xo‘jaligi hamda boshqa ko‘plab yo‘nalishlarda katta salohiyatga ega. Mazkur maqolada O‘zbekistonning tabiiy boyliklari, ularning iqtisodiy ahamiyati hamda asosiy foydalanish sohalari yoritib berilgan.