(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada elektron pochta orqali muloqot jarayonida amal qilinishi lozim bo‘lgan etik va estetik me’yorlar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Elektron yozishmalarning rasmiy va norasmiy turlari, ularning til birliklari, nutq madaniyati, vizual-estetik talablari hamda kommunikativ samaradorlikka ta’siri yoritiladi. Shuningdek, elektron pochta matnining tuzilishi, uslubiy xoslanishi va axborot uzatish jarayonidagi psixolingvistik omillar ko‘rib chiqiladi. Raqamli kommunikatsiya muhitida elektron pochta orqali muloqot qilish madaniyati, uning etik va estetik jihatlari pedagogik va ijtimoiy nuqtai nazardan tadqiq etiladi. Elektron yozishmalar shaxsning nutq madaniyati va axloqiy qiyofasini aks ettiruvchi omil sifatida tahlil qilinadi. Elektron pochta muloqotida til, uslub, psixologik ta’sir va vizual tartib masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.