(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola o’zbek yozuvchisi Pirimqul Qodirovning "Yulduzli tunlar" (1978–1979) tarixiy romanining syujet tarkibi, qahramonlar obrazlari, asosiy mavzu va g‘oyalari, badiiy xususiyatlari, va o‘zbek adabiyotidagi o‘rnini batafsil tahlil qilishga bag‘ishlangan. Asar Bobur hayotiga bag’ishlangan bo ’lib, uning taxtga o ’tirgandan to vafot etguniga qadar bo ’lgan barcha janglari, qahramonliklari, yurgizgan siyosati hamda jasoratlari haqida to’liq ma’lumot beruvchi roman hisoblanganligi bois bu maqola ham ko ’proq Bobur Mirzoning qahramonliklarini yoritgan.