(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Pedagogika fani jamiyatda ta’lim va tarbiya jarayonini o‘rganadigan, insonni har tomonlama rivojlantirishga qaratilgan muhim soha hisoblanadi. Bugungi kunda yosh avlodni barkamol qilib tarbiyalash, ularga to‘g‘ri yo‘l-yo‘riq ko‘rsatish va zamonaviy bilimlarni berish har bir ta’lim tizimining asosiy vazifasidir. Shu sababli pedagogika fanining maqsadi va vazifalarini chuqur anglash nafaqat o‘qituvchilar, balki bo‘lajak mutaxassislar uchun ham muhim sanaladi. Mavzuning dolzarbligi ham aynan shundaki, pedagogik jarayonni to‘g‘ri tashkil etish uchun uning nazariy asoslarini bilish zarur.