(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada 2025-yil Fransiya madaniyati oyligi doirasida O‘zbekiston davlat konservatoriyasi Nukus filialida o‘tkazilgan konsert dasturi yoritilgan. Tadbir Fransiya va O‘zbekiston, xususan Qoraqalpog‘iston Respublikasi o‘rtasidagi madaniy hamkorlikni mustahkamlash hamda yosh ijodkorlarning musiqiy salohiyatini rivojlantirishga qaratildi. Konsertda fransuz klassik musiqasi namunalarining qoraqalpoq va o‘zbek xalq kuy-ohanglari bilan uyg‘unligi namoyon bo‘ldi. Filial talabalari va “Jayhun” xalq cholg‘ular orkestrining ijrolari yuqori badiiy saviyada bo‘lib, tadbir san’at orqali madaniy almashuvning samarali namunasi sifatida e’tirof etildi.