(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Yaponiya va O‘zbekiston ta’lim tizimlari tahlil qilinadi. Yaponiya ta’limi intizom, mehnatsevarlik, innovatsiya va amaliyotga yo‘naltirilgan yondashuv bilan ajralib turadi. O‘zbekiston ta’limi esa so‘nggi yillarda keng o‘zgarishlar: 12 yillik maktab tizimi, yangi maktablar qurilishi va maktabgacha ta’limni rivojlantirish orqali taraqqiy etmoqda. Maqolada ta’lim sifatini oshirish, o‘qituvchilar malakasini kuchaytirish, shahar va qishloq maktablari o‘rtasidagi farqni kamaytirish zaruriyati ta’kidlanadi. Shuningdek, bolalarni hayotga tayyorlovchi amaliyotga yo‘naltirilgan dasturlarni rivojlantirish muhimligi qayd etilgan.