(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Gormonal muvozanat buzilishlari reproduktiv va metabolik tizimlar uchun jiddiy xavf hisoblanadi. Ushbu buzilishlar nafaqat ayollarda, balki erkaklarda ham klinik simptomlar va murakkab patologik jarayonlar bilan namoyon bo‘ladi. Diagnostika va davolashning zamonaviy usullari mavjud bo‘lishiga qaramay, turli metodlar, diagnostika me’yorlari va terapiya strategiyalari bo‘yicha bahsli masalalar mavjud. Ushbu maqolada gormonal muvozanat buzilishlarining asosiy patofiziologik mexanizmlari, diagnostika yondashuvlari va davolashdagi bahsli jihatlar ilmiy asosda tahlil qilinadi.