(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada internetdagi tadbirkorlik faoliyatining mazmuni, uning asosiy ko‘rinishlari, iqtisodiy afzalliklari va rivojlanish jarayonida uchraydigan muammolar keng tahlil qilingan. Onlayn savdo, frilanserlik, dropshipping, raqamli mahsulotlar savdosi va blogerlik kabi yo‘nalishlarning bugungi iqtisodiyotdagi o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, internet biznesining afzalliklari — global bozor imkoniyatlari, tejamkorlik, avtomatlashtirilgan jarayonlar, yuqori rentabellik va moslashuvchanlik kabi jihatlar ilmiy asosda bayon etiladi. Muammolar qatorida kiberxavfsizlik, raqobatning kuchliligi, to‘lov tizimlarining cheklanganligi, logistika muammolari va raqamli savodxonlik pastligi tahlil qilinadi. Yakunda internet tadbirkorligini rivojlantirish bo‘yicha takliflar ham berilgan.