(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada internetda reklamaning nazariy asoslari, rivojlanish bosqichlari va zamonaviy raqamli marketing tizimidagi o‘rni atroflicha tahlil qilingan. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida internet reklama biznes subyektlari uchun eng samarali marketing vositalaridan biriga aylangan. Maqolada internet reklamaning asosiy turlari — kontekstli reklama, qidiruv tizimlari orqali reklama, ijtimoiy tarmoqlarda reklama, banner va display reklama, video reklama, mobil reklama hamda elektron pochta orqali reklama usullari batafsil yoritilgan. Shuningdek, SEO (Search Engine Optimization) va SMM (Social Media Marketing) vositalarining reklama samaradorligini oshirishdagi ahamiyati ochib berilgan. Internet reklama kampaniyalarini rejalashtirish, maqsadli auditoriyani aniqlash, reklama strategiyasini tanlash hamda reklama natijadorligini tahlil qilish masalalari ilmiy va amaliy jihatdan ko‘rib chiqilgan. Maqola internet reklama sohasida faoliyat yuritayotgan mutaxassislar, tadbirkorlar hamda talaba-yoshlar uchun foydali ilmiy-amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.