(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada internet-syorfing tushunchasi, uning mazmuni, shakllanish bosqichlari hamda rivojlanish jarayoni batafsil yoritib berilgan. Internet-syorfingning zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari rivojidagi o‘rni, raqamli jamiyat shakllanishidagi ahamiyati va foydalanuvchilar faoliyatiga ko‘rsatadigan ijobiy hamda salbiy ta’sirlari tahlil qilingan. Shuningdek, internet-syorfingning asosiy turlari keng yoritilib, ularning har biri bo‘yicha xususiyatlari, qo‘llanilish sohalari va amaliy ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Ta’lim jarayonida bilim olish, ilmiy izlanishlar olib borish, kundalik hayotda axborotdan foydalanish hamda ish faoliyatida samaradorlikni oshirishda internet-syorfingning tutgan o‘rni alohida ta’kidlangan. Maqola AKT fanini o‘rganayotgan talabalar uchun internetdan ongli, maqsadli va samarali foydalanish ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiladi hamda nazariy bilimlarni amaliy jihatdan mustahkamlashga yo‘naltirilgan.