(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida axborot texnologiyalari sohasini tartibga soluvchi, uning rivojlanishiga huquqiy asos yaratuvchi asosiy qonunlar, kodekslar va Prezident qarorlari tahlil qilinadi. Maqolaning asosiy maqsadi — Oʻzbekistonda raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish, axborot xavfsizligini taʼminlash, elektron hukumat tizimini joriy etish hamda AT-kadrlarni tayyorlash boʻyicha qabul qilingan muhim meʼyoriy-huquqiy hujjatlarning mazmun-mohiyatini ochib berishdan iborat. Shuningdek, ushbu hujjatlarning mamlakatning raqamli transformatsiyasiga taʼsiri koʻrib chiqiladi.