(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada gaznachilik tizimida yagona axborot tizimini tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqot davomida yagona axborot tizimining davlat byudjeti ijrosini samarali boshqarishdagi o‘rni, moliyaviy jarayonlarning shaffofligini ta’minlashdagi ahamiyati hamda axborot almashinuvi tezkorligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, gaznachilik faoliyatida raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali moliyaviy nazoratni kuchaytirish, inson omilini kamaytirish va hisobotlarni avtomatlashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqola natijalari gaznachilik tizimini takomillashtirish hamda davlat moliyasini boshqarishda zamonaviy axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi..