(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ўзбек кураши ҳалқимизнинг турмуш тарзи, миллий маданияти, маънавияти, миллий менталитетини ўзида акс эттирувчи қадриятимиз, миллий спорт туридир. У халқимизнинг кўпгина этник хусусиятларини мужассамлаштирган маросим сифатида ҳам қадрланади .Унинг шаклланиши қадим тарихга эга .Олимларимиз қадимги Бақтрия ҳудудидан топилган археологик топилмаларга таяниб ,ўзбек курашининг илдизлари камида 3,5 минг йиллик тарихга эга эканлигини қайд этади.