(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ҳар бир халқнинг миллий қадриятларини унинг тарихи маънавияти,маданияти ўзига хос урф-одати анъанасиз тасаввур қилиш қийин. Қадрият дейилганда инсон ва инсоният учун аҳамиятли бўлган миллат, элат ва ижтимойи гуруҳларнинг манфаатлари ва мақсадларига хизмат қиладиган ва улар томонидан баҳоланиб, қадрланадиган табиат ва жамият неъматлари, ҳодисалари мажмуини тушунмоғимиз лозим. Қадриятлар-маънавий камолот асоси “Қадриятлар-жамиятда кишилар ўртасида обрўга, эътиборга, ҳурматга, нуфузга эга кишилар, муносабатлар, ҳолатлар, моддий нарсалар ва маънавий бойликлар мажмуаси”.