(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda elektron tijorat tizimlarining rivojlanish holati va ularning asosiy iqtisodiy ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida elektron savdo hajmi, internet foydalanuvchilari soni, elektron to‘lov tizimlarining rivojlanish darajasi, logistika xizmatlarining samaradorligi hamda elektron tijoratning kichik va o‘rta biznes faoliyatiga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, elektron tijorat tizimlarining afzalliklari, mavjud muammolari va ularni yanada rivojlantirish istiqbollari ilmiy jihatdan asoslab beriladi.