(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada yurak qon ton-tomir kasalliklari bilan og‘rigan bemorlarda psixologik holatning o‘ziga xosligi va psixologik qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, yurak xastaliklari depressiya, xavotir, qo‘rquv va stress darajasining ortishi bilan kechadi. Bunday hissiy holatlar bemorning umumiy sog‘ligiga, davolanish jarayoniga va reabilitatsiya samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Maqolada psixologik yordamning — shu jumladan psixoterapiya, motivasion suhbatlar, oilaviy qo‘llab-quvvatlash va stressni boshqarish dasturlarining — bemor hayot sifatini yaxshilashdagi o‘rni alohida ta’kidlanadi. Shuningdek, yurak kasalligiga chalingan bemorlar uchun psixologik monitoring, muntazam baholash va integrativ yondashuvning zarurligi asoslab berilgan.