(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada internetdagi ijtimoiy saytlarning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda ularning ishlash texnologik asoslari tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlar zamonaviy axborot jamiyatida muloqot, axborot almashinuvi va ijtimoiy aloqalarni mustahkamlashda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Maqolada ijtimoiy saytlarning asosiy funksiyalari, foydalanuvchi interfeysi, ma’lumotlar bazasi, server va tarmoq texnologiyalari, shuningdek, algoritmlar va xavfsizlik mexanizmlarining o‘rni yoritib beriladi. Bundan tashqari, ijtimoiy tarmoqlarning jamiyatga, axborot tarqalishiga va foydalanuvchilarning xulq-atvoriga ta’siri ilmiy nuqtai nazardan baholanadi. Tadqiqot natijalari ijtimoiy saytlar faoliyatini tushunish va ularning texnologik imkoniyatlarini chuqurroq o‘rganishga xizmat qiladi.