(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda Microsoft Excel elektron jadval dasturidagi moliyaviy funksiyalar va ularning amaliy qo‘llanilishi yoritilgan. Annotatsiyada Excel’da mavjud bo‘lgan asosiy moliyaviy funksiyalar — PV, FV, PMT, NPV, IRR, RATE, IPMT, PPMT hamda amortizatsiya funksiyalarining (SLN, DB, DDB) mazmuni va hisob-kitoblardagi ahamiyati batafsil tushuntirilgan. Moliyaviy funksiyalar yordamida kredit to‘lovlari, investitsiya samaradorligi, pul oqimlarining hozirgi va kelajak qiymatini aniqlash imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Mazkur annotatsiya talabalar va moliyaviy tahlil bilan shug‘ullanuvchi foydalanuvchilar uchun Excel dasturidan samarali foydalanishda nazariy va amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.