(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqola matematika, mantiq va kompyuter fanlarining chorrahasida joylashgan fundamental tizim bo’lmish Bul algebrasi tushunchasini chuqur tahlil qiladi. Maqolada Bul algebrasi mohiyati, uning tarixi va Jorj Bulning merosi, asosiy tushunchalari, aksiomalari va teoremalari batafsil yoritilgan. Shuningdek, uning raqamli mantiqiy sxemalar, kompyuter fanlari va dasturlash, hamda to’plamlar nazariyasi kabi keng ko’lamli qo’llanilish sohalari ko’rib chiqiladi. Bul algebrasi zamonaviy raqamli texnologiyalarning asosi bo’lib, uning tushunchalari kundalik hayotimizdagi ko’plab qurilmalar va tizimlarning ishlashiga poydevor vazifasini o’taydi. Maqola Bul algebrasi kelajakdagi istiqbollari va uning fan va texnologiyalar taraqqiyotida doimiy ahamiyatini ham muhokama qiladi.