(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Bu maqola Teylor qatorini funksiyalarni lokal xususiyatlari orqali global tavsiflash imkonini beruvchi, ham nazariy, ham amaliy jihatdan muhim matematik vosita ekanligini ta’kidlaydi. U hisoblash jarayonlarini soddalashtirish va funksiyalarning xatti-harakatini tahlil qilish uchun asos yaratadi.