(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada darbu yig‘indilari tushunchasi, ularning asosiy xossalari va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Darbu yig‘indilari algebra, kombinatorika va ehtimollik nazariyasida muhim rol o‘ynashi, kommutativlik, assotsiativlik, distributivlik kabi asosiy xossalari orqali matematik ifodalarni soddalashtirishga yordam berishi ko‘rsatildi. Shuningdek, maqolada darbu yig‘indilarining turli sohalarda, jumladan moliyaviy hisob-kitoblar va ehtimolliklarni aniqlashda qo‘llanishi misollar bilan ta’kidlandi.