(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada elektr energetika tizimlarining raqamlashtirilishi va aqlli elektr tarmoqlarining nazariy asoslari yoritilgan. An’anaviy tarmoqlarning cheklovlari, zamonaviy raqamli texnologiyalar imkoniyatlari, monitoring va boshqaruvning yangi modellari, tarmoqqa taqsimlangan energiya manbalarini ulashda yuzaga keladigan o‘zgarishlar ilmiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Aqlli tarmoq arxitekturasi, real vaqt rejimidagi ma’lumot almashinuvi, sun’iy intellekt asosida boshqaruv jarayonlari va energiya samaradorligini oshirish mexanizmlari haqida nazariy xulosalar beriladi.