(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Zamonaviy axborot texnologiyalari jadal bilan bir qatorda kompyuter va mobil qurilmalardan ko‘chirish hajmi aniq oshib. Noutbuklar, smartfonlar, planshetlar hamda turli aqlli qurilmalarning kundalik hayotga chuqur kirib keladigan energiya resurslaridan ishlab chiqarishni rejalashtirishdan biriga aylantiradi. qayta, operatsion tizimlar qurilmaning barcha apparat resurslarini boshqaruvchi asosiy qatlam bo‘lgani sababli, energiya iste’molini samarali tashkil etishda muhim rol o‘ynaydi.