(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada intellektual tizim tushunchasi, uning mohiyati va asosiy g‘oyalari keng yoritib beriladi. Intellektual tizimlar sun’iy intellekt, mashinaviy o‘rganish va bilimlarga asoslangan texnologiyalar yordamida murakkab masalalarni mustaqil ravishda hal qilish, qaror qabul qilish hamda muhitga moslashish qobiliyatiga ega bo‘lgan tizimlar sifatida tavsiflanadi. Maqolada intellektual tizimlarning asosiy komponentlari — bilimlar bazasi, xulosa chiqarish mexanizmi, o‘rganish moduli va foydalanuvchi bilan o‘zaro aloqasi tahlil qilinadi. Shuningdek, ularning amaliy qo‘llanilish sohalari, jumladan ta’lim, tibbiyot, iqtisodiyot va sanoatdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari intellektual tizimlarning zamonaviy jamiyat taraqqiyotidagi muhim o‘rni va istiqbolli rivojlanish yo‘nalishlarini aniqlashga xizmat qiladi.