(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Chiziqli algebraik tenglamalar sistemasini sonli usullar asosida yechish amaliy matematikaning muhim va ajralmas yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Fizika, mexanika, texnika hamda umuman tabiatshunoslik fanlarida uchraydigan ko‘plab murakkab jarayon va hodisalarni modellashtirish jarayonida algebraik tenglamalar tizimlarini yechish zarurati yuzaga keladi. Ushbu tenglamalar orqali real jarayonlarning matematik modeli qurilib, ularning asosiy xossalari aniqlanadi.