(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada regressiya tahlilining muhim nazariy va amaliy jihatlari bo‘lgan regressiya koeffitsientlarining xolisligi va aniqligi masalalari batafsil yoritilgan. Regressiya modellarida koeffitsientlarni baholash jarayonida eng kichik kvadratlar usulining tutgan o‘rni, ushbu usul asosida olingan baholarning statistik xossalari hamda ularning matematik kutilmasi va dispersiyasi chuqur tahlil qilingan. Xolis baho tushunchasi regressiya modelining klassik shartlari bilan bog‘liq holda izohlanib, ushbu shartlar bajarilganda baholash natijalarining ishonchliligi qanday ta’minlanishi ko‘rsatib berilgan.