(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu akademik maqola energiya tejash usullarini global va mahalliy kontekstda tahlil qiladi. U energiya samaradorligining asosiy tamoyillari, o’lchov metrikalari, turar joy, tijorat, sanoat va transport sektorlarida qo’llaniladigan texnologik yechimlarni atroflicha ko’rib chiqadi. Shuningdek, energiya tejamkorligini rag’batlantiruvchi siyosiy choralar va iqtisodiy mexanizmlar, jamiyatning energiya tejashga jalb qilinishidagi ijtimoiy-xulq-atvor omillari muhokama qilinadi. Maqola energiya samaradorligining iqlim o’zgarishiga qarshi kurashish, resurslardan oqilona foydalanish va barqaror kelajakni ta’minlashdagi hal qiluvchi rolini ta’kidlaydi, O’zbekistonning bu yo’nalishdagi sa’y-harakatlariga alohida e’tibor qaratadi.