(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqola O’zbekistonda tijorat banklari tomonidan aholiga ko’rsatiladigan valyuta operatsiyalarini takomillashtirish masalasini chuqur tahlil qiladi. Maqolada valyuta operatsiyalarining joriy holati, ularning huquqiy asoslari, shuningdek, amaliyotda uchraydigan asosiy muammolar va cheklovlar atroflicha o’rganilgan. Xalqaro tajriba va raqamli transformatsiya imkoniyatlaridan kelib chiqqan holda, valyuta xizmatlarini yanada rivojlantirish yo’nalishlari ko’rsatib o’tiladi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, aholiga valyuta operatsiyalari xizmatini takomillashtirish bo’yicha institutsional va me’yoriy-huquqiy takliflar ilgari suriladi. Maqola yakunida takomillashtirilgan valyuta operatsiyalarining iqtisodiy va ijtimoiy samaradorligi baholanib, O’zbekistonning jahon moliya tizimiga integratsiyalashuvini kuchaytirish hamda aholi farovonligini oshirishga qaratilgan tavsiyalar beriladi.