(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqoladanVPN (Virtual Private Network) tarmoqlarining mohiyati, ularning ishlash tamoyillari va axborot xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni yoritiladi. VPN texnologiyalari ochiq tarmoqlar orqali uzatilayotgan ma’lumotlarni himoyalash, foydalanuvchi shaxsiyligini saqlash hamda masofaviy kirishni xavfsiz tashkil etish imkonini beradi. Shuningdek, VPN tarmoqlarida qo‘llaniladigan asosiy xavfsizlik mexanizmlari — shifrlash algoritmlari, autentifikatsiya usullari, tunnellash protokollari va ma’lumotlar yaxlitligini ta’minlash vositalari tahlil qilinadi. Mavzu axborot xavfsizligini oshirishda VPN texnologiyalarining ahamiyatini ochib beradi.