(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada optik tola texnologiyasining mohiyati, tuzilishi va ishlash prinsiplari yoritiladi. Optik tolalar yorug‘lik signallari orqali ma’lumot uzatishni ta’minlab, yuqori tezlik, katta o‘tkazuvchanlik va past yo‘qotish xususiyatlariga ega. Annotatsiyada optik tolalarning turlari (bir modali va ko‘p modali), ularning afzalliklari, qo‘llanilish sohalari hamda zamonaviy telekommunikatsiya va axborot uzatish tizimlaridagi ahamiyati bayon etiladi. Shuningdek, optik tolali aloqa tizimlarining ishonchliligi va elektromagnit shovqinlarga chidamliligi ta’kidlanadi.