(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada kasb tanlash jarayonining psixologik mexanizmlar va shaxsning kasbiy o’zini aniqlashi (professional identifikatsiya) ga ta’sir etuvchi individual hamda ijtimoiy-psixologik omillar tizimli va nazariy jihatdan tahlil qilinadi.Kasb tanlash- shaxsning rivojlanish dinamikasini, motivatsion tuzulmasini, kognitiv resurslarini va ijtimoiy moslashuv strategiyalarini aks ettiruvchi murakkab psixologik jarayon sifatida qaraladi.