(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirish masalalari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ijodiy fikrlash tushunchasining pedagogik-psixologik mohiyati ochib berilib, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida tasavvur, mustaqil fikrlash va muammoli vaziyatlarda yangicha yechim topish ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiluvchi zamonaviy pedagogik yondashuvlar, jumladan, interfaol metodlar, loyiha asosida o‘qitish, o‘yin texnologiyalari hamda STEM yondashuvining imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada tadqiqot metodologiyasi asosida olib borilgan tahlillar natijasida mazkur metodlarning o‘quvchilarning bilimlarni o‘zlashtirish darajasi va ijodiy faolligini oshirishdagi samaradorligi yoritilgan. Olingan natijalar boshlang‘ich ta’limda ijodiy fikrlashni rivojlantirish ta’lim sifatini oshirishning muhim omili ekanini ko‘rsatadi.