(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola elektr tizimlarida energiyani tejash va magnit yo‘qotishlarni kamaytirishning asosiy usullari va texnologiyalarini o‘rganadi. Magnit yo‘qotishlar transformatorlar va elektr motorlar samaradorligini pasaytiradi, shuning uchun ularni minimallashtirish iqtisodiy va ekologik jihatdan muhimdir. Maqolada yuqori samaradorlikka ega materiallar, izolyatsiya texnologiyalari va zamonaviy boshqaruv tizimlari yordamida yo‘qotishlarni kamaytirish usullari tavsiflanadi. Shu bilan birga, energiyani tejashning amaliy jihatlari va sanoatda qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi.