(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Alisher Navoiy “Xamsa”si tarkibiga kiruvchi “Sab’ai sayyora” dostoni keng qamrovda tahlil qilinadi. Asarning yaratilish sabablari, nomining ma’nosi, syujet-kompozitsion tuzilishi, obrazlar tizimi, ramziy qatlamlari hamda g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari yoritiladi. Doston orqali ilgari surilgan inson kamoloti, axloqiy poklanish va adolat g‘oyalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi.