(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning asarlaridan biri bo‘lgan “Arba’in” (“Qirq hadis”) asari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda Rasululloh Muhammad (s.a.v.)ning qirq sahih hadisi she’riy shaklda tarjima va sharh qilinganligi, ushbu jarayonda Navoiy va uning ustozi Abdurahmon Jomiy ijodiy uslubining o‘xshash va farqli jihatlari ochib beriladi. Hadislarning axloqiy-ma’rifiy mohiyati, tarjima jarayonida badiiyat qonuniyatlariga amal qilinishi va asarning o‘zbek adabiy tilidagi o‘rni yoritiladi.