(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ушбу мақола Ўзбекистон Республикасининг 2025 йил 23 октябрда қабул қилинган ЎРҚ-1092-сонли Қонуни асосида вояга етмаганларга нисбатан жиноий жавобгарликни янада либераллаштириш ҳақида таҳлилий материалдир. Қонун Жиноят кодексининг 77, 84-1 ва 85-моддаларига киритилган ўзгартириш ва қўшимчаларни ўрганиб, уларнинг мазмуни, афзалликлари (реабилитацияни осонлаштириш, ҳуқуқий мақомни тиклаш) ва имконий салбий томонларини (жиноятчилик даражасининг ўсиши хавфи) кўриб чиқади. Мақола болалар ҳуқуқларини ҳимоя қилиш бўйича халқаро стандартларга мувофиқликни таъкидлаб, қонун ўзгартиришларининг жамиятга таъсирини баҳолайди. Аннотацияли калит сўзлар ва фойдаланилган адабиётлар рўйхати мақола таркибига киритилган.