(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Alisher Navoiy "Vaqfiya" asari o‘zbek adabiyoti va falsafiy tafakkurida muhim o‘rin tutadi. Asar, asosan, insonning vaqt va uning qadri, hayotning ma’nosi hamda insoniy qadriyatlar bilan bog‘liq masalalarni yoritadi. Navoiy ushbu asarida hayotiy tajriba va axloqiy ta’limotlarni uyg‘unlashtirib, o‘quvchiga vaqtni to‘g‘ri qadrlash, ilm va odob orqali ma’naviy yetuklikka erishish yo‘llarini ko‘rsatadi. "Vaqfiya" asari o‘zining didaktik ohangi va badiiy uslubi bilan adabiyotshunoslar va mutafakkirlar tomonidan chuqur o‘rganilgan.