(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada qandli diabet (diabetes mellitus) kasalligining etiologiyasi (sabablari), turlari, klinik belgilari, asoratlari, profilaktika va davolash usullari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, kasallikning global tarqalishi, sog‘liq uchun xavf omillari va zamonaviy boshqaruv strategiyalari ham koʻrib chiqiladi. Maqola klinik amaliyot va jamoat salomatligi uchun muhim ko‘rsatmalar beradi.