(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Raqamli texnologiyalar taʼlim tizimiga chuqur kirib kelmoqda. Talabalar darslar uchun elektron manbalardan foydalanadi, ijtimoiy tarmoqlarda uchrashadi va turli onlayn xizmatlarga roʻyxatdan oʻtadi. Bunday sharoitda raqamli huquqiy savodxonlik – internetda nafaqat texnik, balki huquqiy jihatlardan xabardorlik – talabalar uchun zarur kompetensiyaga aylandi. Oʻzbekistonning raqamli transformatsiya strategiyalari ham aholi, xususan yoshlarning raqamli savodxonligini oshirishni maqsad qilgan.