(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqola O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2025-yil 26-noyabrdagi PF-232-sonli “Ta’lim-tarbiya sohasida tyutorlik faoliyatini tashkil etish va rivojlantirish chora-tadbirlari to‘g‘risida”gi farmonining pedagogik va huquqiy jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada tyutorlik faoliyatining zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni, uning metodologik asoslari, huquqiy me’yorlar doirasida tashkil etilishi va jamiyat taraqqiyotiga ijobiy ta’siri tahlil qilinadi. Ilmiy tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, tyutorlik tizimini joriy etish nafaqat ta’lim sifatini oshiradi, balki individual ta’lim yondashuvlarini rivojlantiradi, ta’limda teng imkoniyatlarni ta’minlaydi va mamlakat inson kapitalini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada xalqaro tajribalar, empirik tadqiqotlar va amaliy takliflar ham keltirilgan.