(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tezisda ekologik o‘zgarishlarning iqtisodiyotga ko‘rsatadigan bevosita va bilvosita ta’siri tahlil qilinadi. Atrof-muhitning ifloslanishi, iqlim o‘zgarishi, tabiiy resurslarning kamayishi va ekologik muammolarning kuchayishi ishlab chiqarish samaradorligi, aholi salomatligi, bandlik hamda davlat xarajatlariga ta’sir ko‘rsatishi yoritib beriladi. Shuningdek, barqaror rivojlanish va “yashil iqtisodiyot” tamoyillarining iqtisodiy o‘sishni ta’minlashdagi ahamiyati asoslab beriladi.