(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada hozirgi globallashuv va raqamli texnologiyalar jadal rivojlanayotgan davrda masofadan o‘qitish ta’lim tizimining muhim va ajralmas qismiga aylanib bormoqda. Ushbu ta’lim shakli o‘quvchi va o‘qituvchi o‘rtasidagi masofani bartaraf etib, bilim olish imkoniyatlarini kengaytiradi hamda zamon va makon bilan bog‘liq cheklovlarni kamaytiradi. Masofaviy ta’lim jarayonini samarali tashkil etish uchun maxsus dasturiy ta’minotlar hamda zamonaviy texnik vositalardan foydalanish muhim ahamiyat kasb etadi. Jumladan, o‘quv jarayonini boshqaruvchi platformalar, videokonferensiya dasturlari, elektron resurslar, interaktiv taqdimotlar va baholash tizimlari ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi.